Groep 4/5

Groep 4/5

Onze groep 4/5 is een gecombineerde groep en was vorig schooljaar groep 3/4.


De kinderen zijn dus al vanaf groep 1/2 gewend om in een gecombineerde groep te zitten. Natuurlijk is het basisaanbod in deze groep 4 en 5 vanzelfsprekend verschillend.Groep 4:In groep 4 breiden wij het voortgezet technisch lezen verder uit. Dit doen wij met behulp van de methode Estafette. Voor rekenen gebruiken wij de methode ‘De Wereld in Getallen’.

Dit jaar wordt het rekenen tot en met 100 uitgebreid. Er is aandacht voor meten en meetkunde, de tafels, rekenen op de getallenlijn en verhaaltjessommen. Daarnaast hebben de kinderen een weektaak, iets dat het zelfstandig werken bevordert. In groep 4 starten wij met taal en spelling. De kinderen krijgen iedere week de spellingwoordjes mee naar huis om te oefenen.

Bij taal wordt onder andere de woordenschat verder uitgebreid. Naast deze vakken is er, net als in groep 3, aandacht voor verkeer, wereldoriëntatie en  Engels, techniek, en de creatieve vakken. Daarnaast vinden wij het bewegingsonderwijs een belangrijk onderdeel van ons onderwijs. Daartoe behoort ook het schoolzwemmen wat groep 4 iedere maandag, samen met groep 5, doet in de Dukdalf.